Klasse AM146 - Moped/Scooter

Klasse AM146 - Moped inkluderer føring av tohjuls moped, samt tre- eller firehjuls moped med egenvekt ikke over 150 kg (minus batterienes vekt ved eldrift).

Priser mopedopplæring kl AM146

Mopedopplæring

Klasse AM 146 (moped)

Grunnpakken består av all obligatorisk opplæring (grunnkurs teori, trinnvurdering trinn 2 og 3, sikkerhetskurs i trafikk og på vei)

Pris: 6 500

Fra 2017 er det innført krav til individuelt nivå. Det må derfor påregnes ytterligere kostnader for kjøretimer utover grunnpakken. Ingen sendes ut i trafikken fra oss uten at vi er enige om at kompetansen er tilstrekkelig. Læreplan finner du her.

Kjøretimer utover grunnpakken

Pris:  550

Vi tilbyr all obligatorisk opplæring pluss det ekstra nødvendige for den enkelte elev.

Før øvelseskjøring i denne klassen er det obligatorisk å ha gjennomført trafikalt grunnkurs. Du må også ha fylt 15 år.

Vi starter kurset med 3 timer teori på trafikkskolen. Deretter er det minimum 10 timer obligatorisk praktisk opplæring, men siden vi mener dette er altfor lite, inkluderer vi inntil 5 timer ekstra i prisen. Opplæring utover det tar vi opp med elev og foresatte.

Vi gir alle elevene praktisk opplæring på Honda Vision 50 inkludert i kursprisen. Du må ha med egen hjelm (NB! ikke sort visir), hansker og egnede klær.

Alt du trenger før teoriprøve og oppkjøring

Når opplæringen er ferdig og eleven har fylt 16 år gjenstår teoriprøven hos Vegvesenet. På teoriprøven er det 30 spørsmål med flere alternative svar. Du må svare riktig på 25 av oppgavene for å få bestått prøve og førerkort for moped. Det er ingen praktisk eksamen.

Les mer på Vegvesenet sine sider.