Image
Text

Klasse BE/B96


Trenger du fra tid til annen å kjøre med større tilhenger må du ha førerkort BE (samlet totalvekt for bil og tilhenger er 4250 - 7000kg) eller B96 (samlet totalvekt inntil 4250kg)?

Det er ingen forskjell i opplæringen, men på BE må du fysisk avlegge førerprøve. Dette slipper du ved B96. Trenger du å å utvide fra B96 til BE senere er det kun føreprøven som trengs.


Button
Text


Opplæringen fokuserer på det spesielle med å kjøre med last etter bilen, både med hensyn til at den skal sikres og hva lasta medfører for din måte å kjøre bil på.


Føreropplæringen i Norge er lagt opp i trinn. Du trenger minst 2 kjøretimer med oss slik at vi i felleskap kan se om du allerede har den kunnskap, ferdighet og forståelse som skal til for å kjøre med tilhenger. En time for hvert trinn er et minimum.

Deretter skal vi ut på landeveien og kjøre med litt fart i 3 timer.

Kurs i Sikring av last, 2 timer, tar vi som regel før vi treffes for å kjøre.

Ovenstående er et minimum som alle må ha.


Vår tilnærming til stoffet er veldig praktisk. Vi skjønner at din motivasjon i utgangspunktet er å få dra en tilhenger på lovlig vis, men vi er sikker på at vi om nødvendig skal kunne tilføre deg kunnskap som du ser nytten i. I mange tilfeller må vi også justere noe på den generelle kjøreadferden uten at dette blir oppfattet som negativt.


Er du usikker på om du trenger å utvide førerkortet så har Statens Vegvesen en fin Tilhengerkalkulator. Denne gir ofte svar på konkrete kjøretøy.


Er du ansatt i en bedrift hvor flere trenger førerkort så kan vi lage et opplegg spesielt for dere.


Form2
Navn
Please fill name field
E-post
Please fill e-mail field
Telefon
This field is required
Jeg vil vite mer om:
Please fill message field
Send
Googlemap
Image
Text

Alfa Trafikkskole

Storgata 118, Tromsø

Postboks 4440, 9282 Tromsø


Image
Text
Build your own website
Ⓒ Alle rettigheter forbeholdt
Privacy Policy
Din personlige integritet er viktig for oss. Vi bruker hovedsakelig cookies for statistikk og for å forbedre brukeropplevelsen.
Jeg aksepterer
Mer informasjon